България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ябълковият оцет като средство за отслабване - мит или реалност

Прочитания: 174
20.08.2014 15:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Множество хора се обръщат към ябълковия оцет, с надежда той да подобри метаболизма им и магически да им помогне да загубят натрупаните килограми. За жалост учените не можаха да докажат пряка връзка между консумирането на ябълков оцет и отслабването.

1365466

Никой не отхвърля добре познатите ползи от оцета като антиоксидантната и антимикробната му сила. Освен това този оцет е и много полезен за грижата за тялото - специално за кожата и косата. Антиоксидантите защитават кожата от вредните UV лъчи и подпомагат регенирирането на клетките. 

 

Така че, ябълковият оцет е изключително полезен за консумация или за направата на домашни маски, но не е ефективно средство за отслабване, добавят изследователите. 

Единствения аргумент, в полза на положителното въздействие на оцета върху намаляването на теглото е, че той упражнява нещо наречено "забавено изпразване на стомаха". Но този резултат има редица негативни последици върху цялото тяло. 

 

Единствения начин, по който може да подпомогне загубата на тегло, според учените е, като стимулира консумацията на повече зеленчуци и салати. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: well.blogs.nytimes.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване