България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Страшната истина за захарта

Прочитания: 220
27.09.2014 12:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Всички са наясно, че консумацията на захар разваля зъбите ви, води до диабет и затлъстяване. Също така предизвиква висок холестерол, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания и дори рак, според група прогресивни медицински изследователи. Те твърдят, че "захарта причинява най-голямата криза в общественото здраве". Според д-р Робърт Лустинг, ендокринолог в университета в Калифорния и неговите колеги, "захарта е толкова вредна, че трябва да се регулира като алкохола и тютюна"

 

Днес захарта се намира почти във всяка храна, освен в месото, маслото и мазнините. Има голяма разлика между захарта, която се среща в естествена форма и тази, намираща се в преработените храни. Според д-р Лустинг, проблемът идва от там, че в природата захарта се среща доста рядко. Човекът е открил как да я произвежда в огромни количества. Бялата захар, кафявата захар, царевичния сироп, мед, нектар от агаве, меда...всичко това ни кара да консумираме все повече сладки храни. 

1396686

Когато тялото не произвежда достатъчно инсулин, захарта в кръвта не може да бъде усвоена. На това се дължи наддаването на тегло и диабета. за жалост дори и редовните упражнения не могат да ви помогнат в борбата със захарта. 

За да бъдете здрави просто ограничете приема на газирани напитки и такива съдържащи голямо количество зхар. Редувайте приема на преработени храни с пресни, богати на фруктоза. Набавяйте си захар от естествени източници. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.mensjournal.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Flowin Bulgaria |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване