България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Лошите навици, които ви изтощават

Прочитания: 171
17.07.2014 15:07 по статията работи: Деси Иванова

Защо изпитвате липса на виталност и енергия. Следете за следните лоши навици, които ви изтощават

Източник: foter.com

Липсата на сън не е единственото нещо, което изсмуква вашата енергия. Малките неща, които правите ви изтощават както психически, така и физически. 

Експерти разкриват навиците, които ви карат да се чувствате изморени и изтощени. 

 

 

Не пиете достатъчно вода
1336708 

Колкото и леко дехидратирани да сте, най-малко 2% от нормалната загуба на течности, се отразява върху нивата на енергия, казва д-р Ейми Гудсън, диетолог от Тексас. Дехидратацията води до промяна в обема на кръвта, обясянва Гудсън. Това изисква сърцето да изпомпва по-малко ефективно и намалява скоростта, с която кислород и хранителни веществ достигат до вашите мускули и органи. Как да изчислим нормалната нужда от прием на течности може да видите тук

 

Не приемате достатъчно желязо 
1336707 

Недостига на желязо може да ви кара да се чувствате мудни, раздразнителни и слаби. "Чувствате се уморени, понеже по-млако кислород пътува до мускулите и клетките ви", казва Гудисън.

Увеличете приема на желязо, за да намалите риска от анемия. Приемайте често говеждо месо, боб, тофу, яйца ( включително жълтъка), зеленчуци с тъмно зелени листа, ядки и фъстъчено масло и ги комбинирайте с храни с високо съдържание на витамин С. Витамин С подобрява абсорбацията на желязо, когато се приемат заедно. 

 

Правите от мухата слон
1336705 

Ако винаги си мислите най-лошото, когато сте изправени пред различни ситуации, ще се оказвате изтощени на края на деня. Тази тревожност ви парализира и изтощава психически, казва д-р Ливайн, професор в университета в Ню Йорк.  Всеки стрес, които изпитваме влияе пряко на органите и функциите на тялото. Затова медитациите, упражненията на открито или споделянето на притеснения с ваши приятели ви помагат да се отпускате. 

 

Пропускате закуска
1336706 

Храната, която ядете е горивото на вашето тяло. когато спите, тялото ви продължава да използва това, което сте консумирали по време на вечеря, за да поддържа кръвното налягане и снабдяването с кислород на всички органи и клетки. Затова, когато се събудите сутрин, трябва да "заредите" отново тялото. Пропускането на закуска ви прави бавен и муден. 

 

Имате разхвърлян офис
1336709 

Затрупаното бюро ви изтощава психически, чрез ограничаване способността на мозъка да се съсредоточи, сочи проучване на университета в Принстън. "В края на всеки ден се уверете, че изцяло сте организирали личните си вещи на работното място. Това ще подпомогне положителния старт на другата сутрин", казват учените. 

 

Имате проблем да кажете "не"
1336704 

Угаждането на хората, често ви изиграва лоша шега. Всъщност тези действия са за сметка на вашата енергия и щастие. За да не направите нещата по-лоши, просто си премълчавате и безмълвно се съгласявате със ситуацията? Това единствено ви натоварва! Научете се да казвате "не". Тренирайте се да казвате "не" на глас, предлага Сюзън Алберс, лицензиран клиничен психолог. "Опитайте се да го кажете на себе си. Сами в колата - упражнявайте се", казва тя. "Ако се чуете да го казвате на глас, ще ви е по-лесно да откажете следващата изтощителна услуга."


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.foxnews.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване