България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 неща, които да ви помогнат да сведете стреса до минимум

Прочитания: 159
24.07.2014 09:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

1. Планирайте предварително действията си и си оставяйте време за отдих
 1342568

Поставете си цели, които да изпълвате през цели ден. Не струпвайте всичката работа за сутринта и определено не я оставяйте за последните часове от работния ден. Колкото повече ви притиска краен срок, толкова повече се стресирате и не сте в състояние да дадете най-доброто от себе си. Затова, когато планирате времето си, не забравяйте, че сте човек и имате нужда от глътка свеж въздух. Дали ще е малко разходка в парка, размяна на шеги с колегите или просто малко време насаме със себе си, изцяло зависи от вас. Просто не забравяйте нуждите си. 

 

2. Създаване на общност с тези, в подобно положение
 

Ако губите ума си в купища проекти, безброи задачи или често отхвърлят предложенията ви е лесно да се чувствате единствения, на който му се случва такова нещастие. Но сега ще ви шокираме - не сте единствения! По света е пълно със прегрели от работа или стресирани безработни хора. Може да се свържете с хора, в подобна ситуация и да се подкрепяте взаимно, ако никой друг не го прави за вас. Просто помнете, че никога, ама никога през целия си живот не сте сами! Дайте си кураж и повярвайте в себе си.

 

3. Дайте си почивка
 

Ако сте били на тръни последният месец на работа, давайки най-доброто от себе си, вероятно се нуждаете от глътка свеж въздух. Енергетиката и творчеството трябва да се попълват. Така че вземете си няколко часа или пък няколко дена и напълно се дистанцирайте от работата си. Вие си имате живот и извън работното място. За да можете да съхраните себе си и личността си, ви е нужно време, в което напълно да се абстрахирате от стреса и натоварването. Дори и да не се чувствате натоварени пак го правете..не чакайте последният момент, когато вече бушоните ви са прегрели. 

 

4. Не забравяйте силните си страни
 1342570

В случай, че все пак работата ви не потръгва и сте зациклили на едно място, не се чувствайте зле. Вие сте много повече от този проект или тази задача. Работата, която имате не ви определя като личност - правят го вашите качества. Затова помнете и поддържайте хубавите неща във вас и винаги при нужда се обръщайте към тях. 

 

5. Осъзнайте, че светът няма да свърши
 

Посрещнете всичките си страхове, колкото и ужасни да ви се струват. Огледайте ги добре и вижте, че каквото и да се случи светът няма да спре да се върти. Всичко ще продължи живота си както преди, включително и вие. Независимо от края на нещата запомнете това - светът няма да свърши!

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване