България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Какво не знаете за електролитите

Прочитания: 339
27.08.2014 15:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Консумирането на достатъчно електролити е важна част от всеки фитнес режим. Често хората се питат от къде да си ги набавят. За да си отговорите на този въпрос, първо ще ви представим същността на електролитите. Те са важни хранителни вещества, тъй като играят ключова роля за изпращането на електрически импулси към сърцето, мускулите и нервите. Те също така играят и важна роля в баланса на течности и хидратиацията на клетките, мускулите и тъканите.

1372030

Липса на достатъчно електролити може да доведе до мускулни спазми и мускулни болки. Електролитите включват натрий, калий, калций, магнезий и хлорид.Намират се в храни и някои напитки. Храните, с естествено високо съдържание на електролити са всички на растителна основа - плодове и зеленчуци особено червените, оранжевите и жълтите.

 

Когато се потите вие намаляване нивата на калий и натрий в тялото си. За попълване на загубените електролити може да си направите смути от плодове с червен, оранжев или жълт цвят, комбинирани с няколко зеленолистни зеленчука. Така си набавяте природен натрий и калий. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: wellnesstoday.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване