България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Какво казва позицията ни за сън

Прочитания: 731
05.08.2014 12:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Според професора Крис Идзиковски, положенията в които спите са свързани с вашия тип личност. Професора, провел изследване с 1 000 субекта, изучавайки  и анализирайки връзката между личностното поведение и позата за сън.


Ето какво открило проучването:

1353797

Свободното падане

Хората, който спят с лице, обърнати надолу и ръце и крака покрай тялото, често са екстровертни и прибързани. На пръв поглед може да изглеждат безгрижни, но дълбоко в себе си са чувствителни и са склонни да приемат критиката много лично. Също така за тях е малко вероятно да изпитват стомашни проблеми, понеже спането, с лице надолу подпомага храносмилателния процес. 

 

Ембрионална поза

Хората, които спят свити на кълбо или в така наречената ембрионална поза, също имат стабилна външна обвивка, която скрива тяхната крехкост и чупливост. Общуването с хора е малко по-трудно за тях. Въпреки че това е често срещана позиция, тя е стресова за вътрешните органи. Ако все пак желаете да спите в тази поза, лекарите препоръчват да лягате на дясната страна. 

 

Страничен леж

Ако лежите на едната страна с изправени крака и ръце покрай тялото значи имате силна социална харизма. Тези хора обикновено са спокойни и разговорливи. Поради тези свои черти често стават жертви на използвачи и манипулатори. Тази позиция е добра за хора, които имат проблеми с гърба, тъй като позволява на гръбначния стълб да седи изправен, без напрежение. 

 

1353796

Войникът

Хора, който избират да лежат по гръб с прибрани крака и ръце, често се оказват интроверти или по-затворени от обичайното. Те празнуват постиженията си с минимален шум и се придържат към строго поведение. За съжаление това е една от най-проблемната позиция, защото предизвиква хъркане, проблеми с дишането и още куп неща, възпрепятстващи здравия сън.

 

Морската звезда

Тези, които лежат по гръб с ръце над главите си или така наречената поза морска звезда са чудесни слушатели. Те обикновено винаги подават ръка, без да търсят собствена изгода. Но има същите недостатъци като при войника - предизвиква хъркане и дихателни затруднения. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: blog.downlinens.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване