България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Няколко любопитни факта за съня

Прочитания: 165
04.08.2014 18:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сънят е от изключителна важност за организма ви. Нуждаете се от здравословен и дълъг сън, за да сте пълноценни на работа и във фитнеса през целия ден. Сигурно знаете правилата за пълен и добър сън, а ето сега няколко любопитни факта, които не знаете.

Жените се нуждаят от повече сън, от колкото мъжете. Според експертът по съня Джим Хорн жените се нуждаят от 20 минути повече сън, в сравнение с мъжете. Според него жените ползват повече проценти от мозъка си спрямо мъжете и за това се нуждаят от допълнителен сън.

Колдплей е групата, която приспива най-добре. Според проучване във Великобритания, проведено сред 7000 души, Колдплей е групата, която приспива най-добре. 52% от запитаните хора отбелязват, че си пускат парчета на тази група, за да се приспят. Другите изпълнители, които допълват челната 5-ца са Алиша Кейс, Моцарт, Тайлър Суифт и Бийтълс.

Сънят е фонтанът на младостта на Холивуд. Повечето звезди от Холивуд, които изглеждат перфектно на напреднала възраст. Тайната е в продължителния сън. Пенелопе Крус и Дженифър Лопез спят по 14 часа на ден, а Сандра Бълок - 13.

Сънят помага за махмурлука. Според изследване на националният институт по спане на САЩ, 5 дена добър, 10-часов сън ще намали вероятността от появяване на махмурлук.

Мирисът на цветя подобрява съня. Мирисът на цветя преди лягане ще ви помогне на тялото да се отпусне и ще подобри вашия сън.

 

Вижте още: Храните, които помагат за съня.

 

Вижте още: Как тренировките влияят на съня.

 

Вижте още: Храните, които можете да използвате вместо лекарства.

 

Прочетете още: 10-те храни, които се борят с наднорменото тегло.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: sheknows.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване