България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Фън Шуй съвети за здрав сън

Прочитания: 226
31.08.2014 09:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Aко всяка сутрин ставате измъчен от леглото и се чувствате отпаднали през по-голямата част от времето, очевидно не се радвате на здрав сън. Липсата на сън или нездравословния такъв може да доведе до редица проблеми и заболявания. Освен, че имунната ви система отслабва, мозъка ви не функционира правилно и ви е трудно да мислите логически. Ето няколко предложения от Фън Шуй, за да се радвате на спокойни дни и нощи. 

 

1. Изчистете ума си

Винаги преди да си лягате оставяйте грижите, които сте събирали цял ден. Нека леглото бъде като ваш храм. Не го замърсявайте с излишни притеснения или информация.

 

2. Изчистете спалнята си

Освен, че за вашето здраве чистотата е добре, според Фън Шуй, застоялата енергия ви пречи. Ако стаята ви е пълна с шкафове и гардероби, натикани със забравени дрехи - време е да разчистите всичко това. 

 

3. Приглушете светлините 

Когато слънцето залезе започвайте да намалявате светлините и в дома си. По този начин се съобразявате с естествения ритъм на тялото и организма си. 

 

4. Премахнете електронните вещи от спалнята

Стремете се да ограничите електрониката в спалнята си. Тя само създава напрежение и ви изморява. Особено ако имате телевизор в спалнята. Така очите и мозъка ви се изморяват и не можете да се наспите добре. 

 

5. Проветрете

Винаги преди лягане освежете въздуха в стаята. Така ще имате свеж кислород и ще се чувствате по-добре в спалнята си. Фън Шуй съветва да го правите, за да раздвижите енергията в стаята. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване