България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как йога помага на мозъка ви

Прочитания: 267
19.09.2014 12:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm

Човешкият мозък е изключително сложен. Всеки път, когато през глава ви протече мисъл, множество електрически импулси спомагат това да се случи. Ако можехте да видите отблизо щяхте да наблюдавате нещо като мълниеносна буря. Благодарение на функцията на мозъка, ние задвижваме тялото си. За да може организмът ни да работи добре, някой трябва да координира всички функции, хормони, ензими и движения. Има множество начини да се грижите за здравето на мозъка си, един от тях е йогата.

 1390885

Със сигурност знаете за множеството ползи от практикуването на йога за тялото. Ако не сте запознати може да погледнете тук и тук. Днес ще наблегнем специално върху мозъка. Със сигурност сте виждали множество обърнати пози като свещ, рало, стойка на глава или скорпион. Всички те и още много други спомагат на кръвта да се върне обратно към главата ви и да ороси мозъка ви. По този начин той се снабдява с кръв, богата на кислород. Това подобрява работата му. 

1390884

Освен асаните, чрез практиката на пранаяма (дихателни практики), вие успявате да балансирате и хармонизирате двете си полукълба. Освен това, те ви помагат да се освободите от гняв, стес и натоварване. 

 

Когато задържате в дадена поза, вие се концентрирате върху едно единствено нещо. По принцип това е трудна задача в ежедневния живот, но йога ви помага да фокусирате вниманието и да концентрирате мисълта си

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване