България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Йога пози за детоксикация

Прочитания: 312
31.08.2014 10:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: fitnessmagazine.com

Детоксикацията е важна част от здравословния ни живот. Тялото ни постоянно приема вредни вещества, чрез въздуха, храната и водата. За да поддържаме организма си в цветущо здраве, ние трябва да отстраняваме тези токсини.

 

Йога помага много за това, като благодарение на асаните (позите) кръвта започва да циркулира из цялото тяло и извежда натрупаните токсини от органите. Подбрали сме няколко примерни пози за 10-минутна йога практика, която ще пречисти тялото ви. Преди да започнете с тези асани, направете няколко рунда поздрав към слънцето, за да се подготвите. Не забравяйте да дишате нормално по време на изпълнението на асаните.

 

 

1. Изправени шакти ритници


Застанете в началото на постелката и се наведете с ръце към краката. Поддържайте гръбнака възможно най-изправен. корема ви трябва да се докосне до бедрата, а главата се насочва към коленете. Застанете стабилно с ръце на земята и свийте десния крак към лакътя на дясната ръка. Така се упражнява масаж на вътрешните органи. След това Повдигнете крака към тавана и го изпънете максимално. Задръжте няколко вдишвания и издишвания и отпуснете крака на земята. Таза трябва да е успореден на пода, не го извъртайте странично. Изпълнете позата като стигнете собствените си възможности, не се опитвайте да повторите снимката буквално, за да не разпънете някое сухожилие.

 

 Поддържайте дишането по следния начин: Изправени вдишвате, навеждате се към земята издишвайки, вдишвате и свивате крака, издишвате и задържате позата, с вдишване издигате крака към тавана и s издишване го спускате към земята. Повторете и с другия крак. Един рунд е изпълнението на асана и с двата крака. Направете 3 рунда. 

13743811374383

 

 

2. Куче гледащо на долу 


Застанете на четири крака. Нека дланите са поставени под ръцете, а колената под таза. Разстоянието между краката е на същото разстояние като ръцете. Вдишайте и с издишване подвийте пръсти на крака и натиснете с длани пода. Трябва да изправите таза и да се подпирате на длани и на стъпала. Ако можете стъпете на цели стъпала, ако не отпуснете се на пръстите на краката. Задръжте няколко дишания позата. С издишване свивате десния крак навътре и се стремите да докоснете с глава коляното. С вдишване изпъвате крака към тавана и поддържате таза успореден на пода. Повторете по 5 пъти на всяка страна. 

13743841374382

 

3. Детска поза


След изпълнението на асаните застанете в детска поза. За целта се върнете в начална поза - на 4 крака. Съберете краката един до друг. Започнете да натискате с длани, като бавно връщате таза към петите. Целта е да седнете на петите си  и хубаво да изправите гръбнака. Поставете на земята чело и нос. Отпуснете се напълно. Ако ви е трудно поставете ръцете юмрук върху юмрук и ще отпуснете кръста и гръбнака. 

1374379

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: blog.gaiam.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване