България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Полезни ли са за вас синтетичните витамини?

Прочитания: 338
16.09.2014 12:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Витамините са органични съединения, които се грижат за нашето здраве. Нашият организъм не ги произвежда и затова си ги набавяме от външни източници. По естествен начин ги приемаме, чрез различни плодове и зеленчуци. През годините обаче здравословните стойности на храната се променят. Това кара хората да се обръщат към аптеките, за да могат да си добавят нужните витамини. 

1388360

Синтетичните витамини са произведени в лаборатории. След това те биват добавени към различни мултивитамини или хранителни стоки. Учените твърдят, че те напълно заместват натуралните витамини. Затова и често върху опаковката не е упоменато наличието на синтетични, а на натурални такива. 

 

Може би се чудите защо се произвеждат изкуствени витамини, при наличието на толкова много плодове и зеленчуци. Истината е, че с годините земята е толкова замърсена от различните пестициди и други химикали, че храната ни вече не е толкова полезна. Освен това е много по-лесно и евтино  да се произвеждат синтетични витамини.

 

1388361

Редица проучвания, обаче показват, че човешкото тяло трудно се справя с разграждането на синтетичния материал. Натуралните витамини преминават през различни процеси в природа. Това спомага усвояването им от нашия организъм. Всъщност прекомерния прием на синтетичните витамини може да увреди бъбреците ви. Разбира се нищо не е само бяло или черно. Някои синтетични добавки, като витамин В се усвояват по-добре от организма в синтетична форма.

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване