България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да изправим гръбнака и стойката си - видео

Прочитания: 1146
11.08.2014 17:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Нашата поза, отразява начина, по който се чувстваме и как живеем. Когато нямаме изправена стойка, често се чувстваме слаби и бавни. Важно е да се отбележи, че не става въпрос само за позицията на раменете и гърба. Положението на тялото, отразява всички органи, защото то е една свързана верига. Поради тази причина е добре да се следи дали поддържаме правилна позиция. 

 

Когато държим гръбнака изправен се чувстваме по-добре, по-силни, по-смели. Може да забележите до каква степен влиe психиката на хората и върху тяхната стойка. Наблюдавайте позицията на тялото си, когато се чувствате унили или изморени. Цялото е отпуснато и изкривено. Ако сте изложени на постоянно натоварване, нормално е да желаете да се отпуснете след работния ден и да заставате прегърбени. Но ако наблюдавате постоянно тялото си, ще забележите, че именно тези пози притискат вътрешните ви органи, изкривяват гръбнака и водят до болки в кръста

 

Тялото е машина, за която трябва постоянно да се грижим. ако желаете да изправите стойката си, гледайте следното видео. Ще видите редица лесни упражнения, целящи да усучат гръбнака и да освободят натрупаното напрежение или мускулни схващания. 


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване