България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Половин турско ставане - видео

Прочитания: 338
08.09.2014 16:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

За да може да натоварвате добре коремните мускули е нужно да разнообразявате упражненията. По този начин активирате различни мускулни групи и оставате мотивирани по-дълго време. Всеки знае, че рутината убива желанието и удоволствието. Днес ще ви представим как да изпълнявате упражнението половин турско ставане.

 

Турското ставане е много добро упражнение, което акцентира върху коремните мускули. За да изпълните модифицирания вариант легнете на пода с лице към тавана. Свийте десния си крак, а левия отпуснете на земята. Вдигнете дясната си ръка над главата,като не я докосвате до ухото си. Ако сте начинаещи по-добре е да не използвате тежести, но ако се чувствате уверени в силите си може да  държите тежест в дясната си ръка.

 

Започнете да се надигате, използвайки за опора краката и дясната ръка. Направете 10 повторения и повторете с другата страна на тялото. Използването на тежести натоварва още повече коремните мускули и заздравявате мускулите на ръцете. Когато единия крак е свит, вие упражнявате и бедрата и задните си мускули. Затова е важно да повтаряте упражнението и от двете страни с еднакво темпо и натоварване. 

 

След време може да оставате на опора само на свития крак и на срещуположната ръка, поставена на пода. Леко издигайте отпуснатия крак във въздуха. Така натоварвате още по-интензивно мускулните си групи. Когато изпълнявате упражнението по следния начин много внимавайте да няма усукване в областта на кръста. Ако коремните ви мускули не са достатъчно здрави,по този начин може да прещипете някой нерв. 

 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване