България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Искате ли да забързате метаболизма си?

Прочитания: 225
20.08.2014 17:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

С времето метаболизма на хората се забавя. Просто организма ни е устроен по този начин. В зависимост от ежедневието и работата си можем да подпомагаме процеса на забавяне или да му се опълчим. Ако искате да забързате метаболизма си разгледайте съветите изброени по-долу. За хората, които не са запознати с важната роля на метаболизма в нашето тяло с две думи ще обясним, че той е диригента, движещ целия оркестър. В зависимост от темпото на метаболизма, ние качваме или сваляме килограми. Дори и най-сериозната диета не може да ни помогне, ако имаме бавен метаболизъм. Добрата новина е, че нищо не е необратимо. 

 

1. Упражнения

Сутрешните тренировки не са просто разгрявка. Упражненията, извършвани в ранното утро спомагат за забързване на метаболизма. Проучване сравни влиянието на упражненията върху метаболизма през различните част от деня, като потвърди тезата, че най-доброто време за ттова е сутрин. 

1366128

2. Закуска

Никога не трябва да пропускате закуска, само защото имате забързано ежедневие. Храненето сутрин помага за запазване на скоростта на метаболизма. Ето няколко идеи за бързи и полезни закуски

 

3. Силови упражнения

Внасяйте силови упражнения в тренировките си. По този начин укрепвате мускулатурата си и изгаряте доста калории. Тези тренировки се отразяват много добре на метаболизма, особено ако ги правите редовно.

 

4. Следобедна закуска

Също като закуската, следобедната закуска е доста важна за вашето тяло. Човек трябва да захранва тялото си с гориво през целия ден. По този начин метаболизма поддържа нормално темпо. Тялото на човек е устроено много прецизно, ако пропускате хранения, метаболизма ви просто се нагажда според ситуацията. Най-добре е да изберете леки храни, богати на антиоксиданти и протеини.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: womenshealthmag.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване