България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

3 лесни упражнения за здраве и гъвкавост

Прочитания: 263
26.08.2014 17:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Повечето хора прекарват голяма част от времето си пред компютър. Независимо дали това се случва на работното място или у дома, тялото ви се схваща. Тазобедрените флексори, рамената и горната част на гърба се вдървяват и тялото ви става доста неподвижно. Тази схванатост ви кара да се чувствате с 10 години по-стари. 

 

За да отпуснете мускулите и да възвърнете гъвкавостта си ви представяме няколко лесни упражнения за разтягане. Може да ги правите докато гледате телевизия или се приготвяте за сън. Дръжте всяка една от позите около 20-30 секунди. Трябва да усещате леко разтягане, ако изпитате болка, значи сте опънали прекалено много. Бъдете нежни и не забравяйте да сте спокойни по време на упражненията. По този начин успокоявате ума и дишането си. Това на свой ред балансира хормоните в тялото ви. 

 

 

1. Разтягане на флексорите

Легнете така, че дясната ви страна да е на ръба на леглото. Отпуснете единия крак върху леглото, а другия свийте в коляното и го придърпайте към гърдите. Повторете и с другия крак. 

 

2. Разтягане на врат

Застанете до рамката на врата. Повдигнете едната си ръка на височина до рамото. Свийте ръката до 45 градуса и поставете лакътя и предмишницата си срещу рамката на вратата. Облегнете се леко на свитата ръка и започнете да накланяте тялото до вратата. Същевременно завъртете главата към отпуснатата ръка, за да извиете гръбнака. Повторете с другата ръка. 

 

3. Разтягане на рамена

Застанете изправен и поддържайте кръста стегнат. Свийте лявата ръка зад гърба. Изпънете дясната ръка към тавана и захванете пръстите на ръцете зад гърба. Повторете с другата ръка. 

 

Ако отделите само по 5 минути на ден за тези прости упражнения до няколко дена ще се почувствате много по-гъвкави. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: .today.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване