България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

4 ползи от велоаргометърът

Прочитания: 243
30.09.2014 09:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Green Revolution

Когато отидете на фитнес и искате да правите кардио, сигурно сте се чудили дали да изберете велоаргометърът или бягащата пътека. Бягащата пътека може да замени бягането на вън, но тя натоварва вашите крака и може да се стигне до травма. От друга страна велоаргометърът е близо до карането на колело и си има своите ползи.

1. Изгаря калории. 40 минутно каране на велоаргометър ще ви помогне да изгорите между 400 и 600 калории, което ще ви помогне в битката с килограмите.

2. Щади вашите крака. За разлика от бягащата пътека, велоаргомтърът няма да натовари толкова вашите ахилеси и колена и няма да изпитвате такива болки. Това е перфектно за хора, които се оплакват от различни болежки в краката.

3. Мотивира. Можете лесно да се мотивирате докато карате на велоаргометърът. Той ще ви помогне да си говорите с другите, дори да гледате мотивиращи клипчета на телефона си, без да ви пречи на тренировката.

4. Дава ви всички ползи от колоезденето, без да рискувате здравето си. Както знаете колоезденето може да е опасно. Висока скорост и хлъзгав път може да предизвикат падане, което е опасно за здравето. Дори и близко преминала кола може да предизвика падане, което да доведе до сериозна травма. При велоаргометърът няма такива опасности.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.fitbie.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване