България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 мита за фоумролера

Прочитания: 483
06.09.2014 12:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Womenshealthmag

Сигурно сте чували за този фитнес аксесоар фоумролерът. Той е представян като полезен, помагащ да се разтегнете и като облекчаващ болките. Но дали всъщност е така? Вижте митовете за фоумролера, които не са верни.

Когато се разтягате, не ви е нужен фоумролера. Сигурно си мислите, че когато се разтягате преди и след всяка тренировка, нямате нужда от фоумролера. Това не е така. Фоумролерът ви помага не само да разтегнете мускула, но той ви помага и да предотвратите травмите и да направите мускула си по-активен за тренировките.

Няма значение колко бързо се разтягате. Тренирайте спокойно, не сте на състезание. Колкото по-бавно се разтягате с фоумролера, толкова по-добър ефект ще има за вашите мускули.

Боли ви и трябва да спрете. Понякога за да подобрите работата на вашите мускули, трябва да изпитате болка. Това е така защото понякога изпитвате болка защото правите движения, на които мускула не е свикнал. За това не спирайте да правите даденото упражнение, а го направете пак, докато не спреда ви боли.

Фоумролерът е толкова полезен, ще тренирам цялото си тяло. Спокойно, той е направен само за мускулите. Местата, където има стави или предимно кости не трябва да се тренират с този уред, защото може да се стигне до неприятни травми.

Няма значение какъв вид фоумролер използвам. Това не е вярно. Съществуват различни видове фоумролер, малки, големи, меки, твърди и др. Важното е да намерите този фоумролер, който пасва на вас, причинява ви най-малко болка и се чувствате най-комфортно с него.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.fitbie.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване