България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-добрата бърза закуска

Прочитания: 205
23.08.2014 15:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Когато се чудите какво да хапнете набързо между всички задължения, ориентирайте се към бадемите. Те са богати на белтъчини, мононаситени мазнини и фибри. Подобряват здравето и ви помагат в борбата с килограмите, според последните проучвания на Американското дружество по хранене. 

1368194

 

 

 

50 грама ядки, ако трябва да сме точни около 30 бадема съдържат 250 калории, 9 грама протеин и 5 грама фибри. Компактни са, лесни за съхранение и носене. Те ви засищат за кратък период от време и ви доставят нужните вещества. Бадемите са най-добрият избор за бърза закуска между храненията. 

 

Ако мислите, че ще ви стане скучно и еднообразно да консумирате едно и също, явно не знаете колко много различни рецепти има за тези ядки. Може да ги ядете печени - отново са полезни, но когато ядката е печена загубва част от веществата. Но едно е сигурно солените ядки са изключително вкусни. Може да ги ядете сурови, предварително накиснати във вода. Това се прави, за да може да се премахнат ензимните инхибитори от ядките. Оставете ги във вода за през нощта и просто на сутринта излейте водата и изплакнете с чиста. Прекрасна и балансирана закуска са, ако към тях добавите и лъжица мед.

 

Ако не ви се ядът ядки, може да си вземете бадемово масло. Доста полезно и вкусно. С него може да си направите сандвичи или да го използвате като добавка към някое смути. И да не забравяме вкусното бадемово мляко. Прави се лесно и бързо. Запазва полезните вещества и се съхранява в хладилник до 3 дни. С останалата пулпа от млякото, може да си направите ядков хумус. Ако имате въображение бадемите никога няма да ви омръзнат. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване