България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Фитнес митове

Прочитания: 185
01.08.2014 12:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Когато се опитвате да отслабнете се хващате за всяко чуто нещо. Въпреки че няма нищо лошо да сте доверчиви, трябва да се научите да разграничавате кое е истина и кое не. Затова днес ще отворим кутията с фитнес митове. Прочетете ги добре и ги запомнете!

 

1. Вдигането на тежести ще спират растежа ви

Повечето родители има грешното схващане, че вдигането на тежести спира растежа на децата им. Според тях, те ще трупат само мускулна маса, без да пораснат и сантиметър повече. Това не е вярно, тъй като растежът на детето зависи от генетиката  и вдигането на тежести в действителност укрепва костите.

1349728


2. Вдигането на тежести ще ми помогне да изглеждам като Арнолд Шварценегер

Повечето жени изтръпват при мисълта за вдигане на тежести, понеже смятат че незабавно ще бъдат превърнати в мускулести мутанти. За да бъдат спокойни дамите ще отбележим, че на повечето атлети им трябват поне 6 до 8 месеца упорити тренировки, за да натрупат такава стегната мускулна маса. Затова, ако тренирате няколко месеца с тежести, за да укрепнете физиката си, не се страхувайте.

 

3. Няма нужда от тежести, понеже мога да отслабна с кадио

Да кардиото ще ви помогне да отслабнете, но за да постигнете целта си трябва да добавите малко силови упражнения в тренировката си. Освен, че трябва да изгорите мазнините е нужно да стегнете мускулите по тялото. За идеални резултати е необходимо да редувате кардио със силови тренировки.

1349729

4. Суроватъчния протеин е стероид

Суроватъчния протеин, както подсказва името му, е протеин, който помага за ремонт на мускулите след интензивна тренировка. Той също така помага на тялото ви да получи необходимата доза протеин, която може би отсъства от ежедневната ви диета. Естествения протеин е винаги най-добрият избор, но ако не консумирате достатъчно количество в дневния си прием на храна, то суроватъчния не е никак лоша идея.

 

5. Всички въглехидрати са лоши

Благодарение на някои хранителни прищявки, въглехидратите натрупаха значително лоша репутация напоследък. Разбира се, от простите въглехидрати като ориз и хляб се дебелее, но сложните въглехидрати, като сладки картофи, овесени ядки, пълнозърнести култури и други, помагат на тялото в процеса на изгаряне на мазнини. Те трябва да се консумират ежедневно.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване