България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

4 грешки, при изпълнението на лицеви опори

Прочитания: 550
04.09.2014 17:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Лицевите упори са класическо упражнение, което момчетата овладяват още в училище. Именно поради този факт, с годините сте усвоили лоши навици . Техниката е най-важното нещо, при изпълнение на дадено упражнение. Ето няколко често срещани грешки, които трябва да избягвате. 

 

 

1. Концентрирате се само върху упражнението


Често хората се фокусират само върху издигането от земята, но не и върху падането надолу. Не трябва да оставяте гравитацията да върши всичко вместо вас. Концентрирайте се върху мускулите си и бавно спускайте тялото си надолу. Връщането обратно е точно толкова важно, колкото издигането от земята.

 

 

2. Ръцете ви са твърде раздалечени


Когато поставяте ръцете си далеко една от друга вие се натоварвате по-малко. Ефекта се дължи на факта, че колко по-раздалечени за ръцете ви, толкова по-късно е разстоянието между тялото ви и пода. А съответно от пътя към земята зависи колко ще се натоварвате. Не се изкушавайте и дръжте дланите на ръцете си възможно най-близо под рамената .

1379480

 

3. Не отпускате мускулите след упражнението


Когато напрягате мускулите вие силно ги натоварвате. Поради това те увеличават обема си и напрежението води до болка и дискомфорт. За да предотвратите това, просто трябва да свикнете да отпускате ръцете си след изпълнението на лицеви опори. Най-добрия начин е да започнете да тръскате ръцете си, за да могат мускулите да се успокоят. След това може да направите огъващо упражнение. След натоварване, разтягането на мускули предотвратява болката.

 

 

4. Положението на врата


Когато сте изморени от твърде много лицеви опори врата се врязва в пода. Освен, че изглежда нелепо е и доста опасно. При правилната лицева опора не нос,а а гърдите ви трябва да докосват земята. За да предотвратите подобни инциденти просто следете, дали тялото ви поддържа една права линия. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mensfitness.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване