България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Щастлив живот = бягане с другарче

Прочитания: 184
08.07.2014 11:07 по статията работи: Деси Иванова

Направете тренировките по-приятни, като ги споделите със значим човек

Източник: foter.com

Когато тренирате с приятел може да получите по-голям прилив на ендорфин. Не само заради самата тренировка, а и от удоволствието да правите нещо, заедно с някои близък, било то колега, приятел или гадже. Университета в Оксфорд застава твърдо зад това становище.


1329722

Тренирайте скоростта си. Тренирайки с някой малко по-стегнат от вас може да ви помогне да стигнете по-далеко, отбелязва ръководителката на изследването в Санта Клара. Намерете си приятел, който бяга по-бързо от вас и ще имате стимул да го догоните. Когато се съревновавате с някого, вие изваждате всички затаени сили и се изумявате от резултатите. Ако тренирате с приятел, по-бавен или слаб от вас отново ще ви е приятно, но няма да можете да се развивате със същото темпо.

Проверете колко е издръжливостта на партньора ви с един прост тест. Водете разговор, докато бягате и следете не само за желанието на натоварване на другия човек, но също и за вашите лични усилия. Може да проверите доколко процента давате всичко от себе си по следният начин:


1329735


* Малки усилия (40 до 50% от вашият максимум): Можете да рецитирате стихотворение

* Зона на трениране (60-70% от вашият максимум): Останали сте без дъх, но все пак можете да изговаряте кратки изречения

* Пълно напрягане (80% от вашият максимум): Единствено може да изстреляте думи от сорта на "Давай. Още. Една. Обиколка."


Бъдете динамично дуо


Опитайте разтягане по двойки, след бягане, за да освободите стегнатите мускули. Легнете с лице нагоре и десния крак е свит и повдигнат. Нека вашият партньор е коленичил от ваше дясно и е облегнах гърба си на десния ви крак. Тогава започнете леко да натискате, докато усетите разтягане. Задръжте 20-30 секунди. Сменете краката о повторете. Сменете си ролите.

Източник: fitnessmagazine.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Flowin Bulgaria |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване