България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Фурмите могат да са от полза за костите ни

Прочитания: 198
05.09.2017 14:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Те съдържат основни хранителни вещества

Знаете ли, че финиковите палми имат плодове? Да, това са вкусните фурми. Благодарение на ниското съдържание на вода и голямото количество захар в тях, те имат по-дълъг срок на годност и могат да се транспортират до страни като нашата. 

Фурмите за източник на различни витамини и минерали, захар и много фибри. В тях има основни минерали като калций, желязо, фосфор, натрий, калий, магнезий и цинк. Витамини като тиамин, рибофлавин, ниацин, фолат, витамин А и витамин К, също се съдържат в тях. Една стандартна чаша с плодовете съдържа около 400 калории, 27% от препоръчителната доза калий и 48% от нужното за деня количеството фибри. 

Специалистите по хранене и диетика смятат, че фурмите трябва да присъстват в балансираната и здравословна диета, като част от сутрешната или следобедна закуска, компонент от различни смутита.

Много хора изяждат по една фурма след позив на глад между храненията, защото им дава енергия и ги засища в рамките на 30 минути след изяждането й. 

Консумацията на плодовете се препоръчва на хора, загубили рязко теглото си. Те се грижат за здравето на нервната система, защото в тях има голямо количество калий. Американското онкологично дружество препоръчва прием на 20-35 грама диетични фибри на ден и съветват те да бъдат доставени на организма чрез фурми.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване