България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Фитнес съвети от супер треньори: Джилиан Майкълс

Прочитания: 674  2
08.02.2011 17:02 по статията работи: Красимира Динева

Потренирайте с още един звезден фитнес експерт

Случвало ли ви се е спешната нужда от промяна буквално да крещи в ухото ви? Знаем как е: чувствате се заровени под тежест от неприятни ограничения и горещо се молите някой или нещо да ви освободи от тях.

Всеки път, когато сте на ръба на очакванията си обаче, не се колебайте, а действайте... сами и в своя полза. От друга страна, ако основната ви цел е да промените тялото си, защо не се доверите на съветите на още един супер треньор?

Коя е тя?

Джилиан Майкълс започва живота си като обикновено калифорнийско момиче, което по стечение на обстоятелствата твърде бързо се сдобива с наднормено тегло. На 12 години Джилиан може да се "похвали" с почти 80 килограма и със скромния ръст от 150 сантиметра.

За щастие, в това изпитание бъдещият топ фитнес треньор получва подкрепата на майка си, която на 13 години я записва на курс по бойни изкуства. Така от девойче с ниско самочувствие, Майкълс се превръща в атлетична и крайно секси жена, която започва сама да показва здравословния път на отклонилите се от него.

Днес в американския реалити формат "The Biggest Loser" Джилиан насърчава хора с наднормено тегло да влизат в добра форма и да свалят опасните за здравето им излишни килограми.

Дебютът си в предаването тя прави още през 2004 г., когато старира първият му сезон. А през декември 2010 г. в социалната мрежа Туитър предупреждава своите фенове, че участието й в единадесетия пореден сезон на шоуто ще бъде... последно. Автор е на провокативната книга "Овладей своя метаболизъм" и на редица програми за отслабване.

Не без основания я наричат "женския вариант" на Саймън Коуел, защото, също като последния, няма навик да щади участниците в състезанието. Нещо повече: в интервю за сп. "Таймс" разкрива: "Не им съчувствам, не. Разбирам, че понякога трансформацията може да бъде адски болезнен процес, но съм убедена, че промяната е възможна мисия. За това честността е единствената политика в практиката ми, няма друга. Да бъдеш приятел на някого понякога е най-лошият начин да му помогнеш", твърди Майкълс.

Ето и част от безценните й съвети:

Отървете се от "боклуците":

Чували сте безброй много пъти, че сте продукт на средата, в която живеете, нали? За това Джилиан предлага да направите тази среда малко по-безопасна за здравето си.

Започнете с най-лесното, като премахнете от кухнята си всички вредни храни и напитки, както и уредите, необходими за приготвянето им. Заместете ги с техни здравословни еквиваленти. Сложете по средата на кухненската маса купа със свежи плодове и зеленчуци и залепете на хладилника мотивираща картинка със спортуващ човек на нея. (И това са само част от възможностите...)

Дайте най-доброто от себе си

За да постигнете добри резултати във фитнес програмата си, не е достатъчно само да правите "нещо" за тялото си, а да полагате максимални усилия в тази насока. Това означава физическата ви подготовка да бъде поне по половин час дневно, пет пъти в седмицата.

Неспособността на някои хора да се справят с излишните килограми, смята Джилиан, е резултат от категоричния им отказ да бъдат постоянни в тренировките си.

"Когато ги призовавам да се вземат в ръце, нямам предвид просто да изкачат стълбите до офиса. Малко по-сложно е. Нека опитат да вървят по време на обедната си почивка. Или за половин час през свободното си време да потренират вкъщи. Това вече са истински решения на проблемите."

"Не" на самосъжалението

"Прекрасно е, че умеете да се шегувате със себе си, но не пракалявайте с негативната самооценка", съветва Майкълс. "Тя може само да ви накара да се чувствате по-зле. Вместо нея, кажете няколко добри думи за себе си. Дайте си шанс за промяна", допълва още звездният фитнес експерт.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване