България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Фитнес наръчник

Прочитания: 219
29.08.2013 14:08 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

В много отношения фитнесът е като математика. Добавя мускули, умножава ги, изважда калории. Въпреки простите ни изчисления, всички знаем, че задачата не е толкова елементарна. Много са нещата, които трябва да знаем за фитнеса, тренировките и хранителния си режим. Наравно с математиката (висшата наука), фитнесът също изисква много знания, които доста често забравяме да научим.

 

 

Направете си график


Общият фитнес режим изисква тренировка на всички мускули групи два или три пъти в седмицата. Посещенията трябва да са продължителни - поне 3 часа, твърдят специалисти.

 

 

Установете целите си


Ако искате да натрупате мускулна маса и да добиете здравина, не се страхувайте от силовите упражнения. Клекове, раменни преси, набирания, скачане на въже - в диапазона между 8 и 12 повторения.

 

 

Уважавайте съня си


Един от приоритети те ви по пътя към здравото и силно тяло трябва да бъде здравият сън. Спете най-малко 7 часа нощем, защото сънят има най-значима роля за подхранването хормона на растежа.

 

 

Внимавайте с калориите


В стремежа си да натрупат мускулна маса за кратко време, много хора злоупотребяват с похапването. За да постигнете желаните резултати, трябва да ви бъде изготвен специален хранителен режим. Не се нахвърляйте на пиците, а поискайте съвет.

 

 

Не забравяйте плодовете и зеленчуците


Именно тук се крият нужните за организма ви протеини. От голяма значение са спанакът, броколите, чушките - едни от най-богатите на фибри, витамини и минерали зеленчуци.

 

 

Хапвайте ядки


Признаваме си, не сме почитатели на протеиновите шейкове. Затова ви съветваме да се обърнете за енергия към ядките.

 

 

 

Още полезни съвети може да намерите в нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване