България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ултралек и дебел байк за най-тежките условия

Прочитания: 434  4
17.12.2012 17:12 по статията работи: Sportuvai.bg

"Мърфи" ще преобърне представите ви за зимното колездене

Само преди няколко дни в Минеаполис, на второто годишно "Winter Bike Expo", беше представен "Мърфи" - байк, който ще промени сериозно бъдещето на зимното колоездене.

 

 

В България т. нар. "Fat Bikes" са малко познати. Това са колелета с леки рамки и изключително широки гуми, който благодарение на ниското налягане на въздуха позволяват добро сцепление на трудни терени.

 

Това, което е революционно за конкретния байк е не само, че е направено от карбон, но и конструкцията на рамката. Както може да забележите от снимките, стойките на веригата са повдигнати драстично, което позволява на рамката да разполага с макар и по-рядко срещана, все пак по-удобна средна конзола (муфа), с размер 83 мм (нормалната ширина на средното движение е или 68 мм или 73 мм, но при "дебелите колелета" тя е значително по-голяма).

 

По-късата ширина на муфата позволява по-удобна стойка за този, който язди байка. При някои модели Fat Bike" централното е толкова широко, че това създава проблеми с позицията на колената.

 

Този байк се очертава да тежи около 12 кг, като толкова тежи и моделът от снимките. С някой подобрения теглото може да падне с още 500 грама.

 

И сега към цифрите. За момента не е ясно каква ще е крайната цена, на велосипеда. Само рамката му обаче ще струва 2 400 долара.

 

Затова, фенове на зимното и екстремно колоездене, правете си сметката и започвайте да заделяте :)

 

Източник: http://gearjunkie.com/

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване