България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Тича ти се по маратонски? Пий безалкохолна бира!

Прочитания: 192
13.09.2012 14:09 по статията работи: Боян Кърпачев

Вече е медицински доказано

Германски екип от изследователи, начело с д-р Йоханес Шер, са стигнали до извода, че пиенето на безалкохолна бира може да е от полза. Д-р Шер и колегите му от болницата към Техническия университет в Мюнхен са изследвали 277 бегачи, участвали на маратона в Мюнхен. Участниците са консумирали до 1,5 литра безалкохолна пшенична бира, известна с високото си съдържание на полифеноли, както преди, така и след състезанието.

Според медицинските изследвания голямото натоварване на маратоското бягане води до респираторни инфекции и възпаления, както и до отслабване на имунната система. Бегачите употребявали бира са показали намаляване признаците на възпаления, спрямо тези употребявали други напитки. Именно полифенолите са "виновни" за подсилването на имунната система и намаляването на риска от заболявания след бягането. Ключът се крие в антиоксидантното, анти патогенното и противовъзпалително действие на полифенолите.

Благодарим Ви, д-р Йоханес Шер и колеги, за интересно проучване. Нека повече хора се радват на безалкохолни продукти, които благоприятстват здравето на тялото и духа.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване