България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Танцът - забавление или сексуален намек?

Прочитания: 241
10.02.2014 12:02 по статията работи: Александра Цанкова

Или и двете?

Източник: Thinkstock/Guliver

По един или друг начин всички танцуваме. Очевидно е, че някои от нас са по-добри от други, но въпросът е дали това е генетично заложено. Защо всички сме така привлечени от танца и може ли той да бъде наречен "брачен зов" (повик при животните по време на размножителния им период).



Дали танцът увеличава възможността да си легнем с някого? По принцип танцът е привлекателен за окото, по същите причини музиката е приятна за ухото. Първи Дарвин представил идеята, че танцът може да е тясно свързан с ритуала на размножаването и да е част от еволюцията на човека.



Но ако това е вярно, тогава способността да танцуваме трябва по някакъв начин да е свързана със способностите ни да оцеляваме и да се размножаваме. Всъщност още в Каменната епоха координираността на движенията се е смятала за привлекателна, защото е увеличавала шансовете на тези индивиди да оцелеят. По тази причина танцът е бил начин да покажеш на околните добрата си координация и следователно да привлечеш партньор.

 

1188060



Много други видове организми като паяци, птици, пчели и други използват танцови стъпки, за да комуникират помежду си. Но защо хората са привлечени да танцуват, когато има музика?



Може би причината е в това, че зоните, които музиката стимулира в мозъка, са директно свързани с координацията и движението. В съвремието танцът най-често показва смелост и увереност. Плюс това добрите танцьори се асоциират с добри сексуални партньори (точно както е и при животните), което дава съвсем нов смисъл на фразата "животно на дансинга".



При хората повечето мъже смятат, че не могат да танцуват или че това просто не е занимание за тях, но при много видове животни точно мъжките са тези, които трябва да впечатлят женската с добри движения.

 

1188061



Но какво точно се смята за "добро" от жените? Най-често извивки, леки навеждания и като цяло плавни движения на горната част на тялото се определят като най-привлекателни от женския пол при хората. Да не забравяме и гъвкавостта + креативността. :)

 

Накратко слушайте интуицията си и се свържете с животинското в себе си, когато танцувате. И ако ви попитат откъде сте научили тези движения, кажете, че те са продукт на милиони години еволюция.

 

 

Източник:

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване