България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Страхотно тяло след 40 - мисия възможна!

Прочитания: 238
11.04.2016 14:04 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Едно от нещата, от които никоя жена не може да избяга, е времето. С напредването на годините тялото неизбежно се променя и постепенно започва да губи младостта си. Това разбира се, не означава, че не можете да изглеждате добре и във форма и след 40-годишна възраст. 

В определен период от живота ни идва момент, в който трябва да започнем да се грижим за тялото си чрез различни упражнения. Това, което трябва да променим обаче, е начинът на тяхното изпълнение. Това препоръчва хирургът по ортопедия и специалист по движенията д-р Вонда Райт в книгата си "Фитнесът след 40”. Ето и няколко от нейните съвети.

Работете над гъвкавостта си всеки ден

1684499

С напредването на възрастта мускулите и сухожилията губят своята еластичност, а това увеличава риска от контузия, споделя д-р Райт, която ръводи инициатива за изследване на професионални спортисти в Медицинския център на Питсбърг. Тя сравнява скованата съединителна тъкан с изсушени гумени ленти. Ако ги дръпнете силно, те се разкъсват. Същото се случва и с мускулите и сухожилията, затова трябва да се разтягаме всеки ден.

Всички полезни съвети как да поддържате страхотна форма след 40 разберете във jenite.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване