България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Световният рекорд за най-тежка атлетка в света отива при...

Прочитания: 126
06.11.2013 09:11 по статията работи: Боян Кърпачев

Притежателката на рекорда на Гинес за най-тежка атлетка в света е Шарън Александър от Обединеното кралство. Теглото на единствената състезателка по сумо от тази държава, с което е записана в книгата, е точно 203,21 килограма.

 

 

"Аз не съм агресивен човек, но пък обичам спорта. Точно там ми е нужна малко повече агресия", споделя Шарън, докато държи грамотата в ръка, и допълва: "Вече съм на 47, но все още успявам да побеждавам по-младите състезателки". 

 

 

Родената в Лондон сумо икона на Обединеното Кралство се състезава професионално от едва 6 години. Шарън консумира по 5 000 калории на ден, което е два пъти и половина препоръчителното количество за възрастен човек. За да поддържа своята сила и издръжливост, сумо състезателката редовно плува и се разхожда.

 

 

Майката на три деца намира своята увереност да продължи с живота си именно в сумо борбите, след като преди 8 години бракът й се разпада. "Преди се срамувах от теглото си. Но след като започнах да тренирам сумо се научих да го обичам. Записът в книгата за рекорди на Гинес идва като приятно допълнение".

 

 

 

 

 

Още интересни факти от света на спорта ще намерите на нашата Фейсбук страница.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване