България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Самолетна катастрофа в Уисконсин по чудо се размина без жертви

Прочитания: 134
06.11.2013 12:11 по статията работи: Боян Кърпачев

Всички 9 пътника и двама пилота се спасяват

Източник: Youtube

Сблъсък между два малки пътнически самолета във въздуха над Уисконсин като по чудо се размина без жертви, след като всички пътници и двамата пилоти скочиха от горящата машина с парашути. Случката се развива през изминалия уикенд, а щастливото развитие на инцидента е спомогнато от факта, че и двата самолета са превозвали скайдайвъри.

 

 

Инструкторът по скокове с парашут Майк Робинсън разказва ужасяващата история. Докато летят на 3 600 метра над земята и се готвят за четвъртия полет за деня, единият самолет удря другия, също превозващ парашутисти. Скокът, който трябвало да е рутинен, се превръща в истински екстремен.

 

 

След удара, едната машина е с откъснато крило и избухва в пламъци. Всички парашутисти напускат борда, а двамата пилоти използват аварийните парашути. Нито един от тях не пострадал сериозно.

 

 

"Това е рутинен полет, какъвто изпълняваме винаги. Просто никой от нас не знае какво се случи", споделя Робинсън, и продължава - "Бяхме на секунди от скока от самолета, когато следващият самолет се изравни с водещия. Тогава крилото се отдели в огнена топка от пламъци. Всички знаехме, че трябва да скочим веднага, но трябваше и да се пазим от летящите задно с нас надолу към земята отломки от самолета."

 

 

Експерти от Федералната авиационна администрация са на място, за да определят точната причина за инцидента. Важното в случая е, че въпреки повреденото витло и колесник, самолетът, причинил инцидента, се приземява успешно на пистата.

 

 

Кадрите, които ще видите по-долу са от камерите, които скачачите са носили на каските си:

 

 

 

Ако този материал ви е харесал, харесайте страницата ни във Фейсбук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване