България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

С воля всичко се постига

Прочитания: 122
14.05.2013 09:05 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: Thinkstock/Guliver

Случвало ли ви се е всеки понеделник да сте невероятно мотивирани за положителна промяна? Да си кажете, ето, от началото на тази седмица всичко ще е различно, ще започна да тренирам всеки ден, ще отделям достатъчно време за балансирано хранене и здравословен начина на живот? И цялата тази дисциплина се изчерпва във вторник вечерта, когато сме толкова изморени и стресирани след работа, че посягаме към любимия си суперкалоричен сладолед, който предвидливо сме скрили в камерата за "спешни случаи"...

 

Добрата новина е, че можете да промените това! Лошата е, че ще е трудно...но с воля всичко се постига! Ето няколко помощни средства:

 

 

1001 възможности


Експерти в областта съветват да разгледаме всички възможности преди бързо бързо да се откажем от поредния си опит да влезем във форма. И са прави... заобиколени сме от от толкова много информация! Четете, проучете и пробвайте: ако не ви се тича сутрин, не тичайте, опитайте бойни изкуства, танци или плуване. Важното е да ви харесва.


Ако проблемът ви е, че прекалявате с яденето, когато сте стресирани, потърсете други начини да се справите с напрежението. Например медитация, йога и различни доброволчески дейности са помогнали на мнозина в подобни ситуации. Вместо да се съсредоточавата върху проблема, фокусирайте се върху намирането на решение.

 


Цел

Поставете си цел и я следвайте. Важното тук е тази цел да е изпълнима и постиженията ви по пътя към нея да могат да бъдат измерени. Много често се отказваме от плана си да променим телата/храненето си само защото сме си поставили прекалено високи цели... Отнело ни е доста време да натрупаме излишните килца и не можем да очакваме, че ще променим това за една нощ. С търпение и постоянство ще успеем да дисциплинираме не само телата , но и умовете си!

 


Стъпка по стъпка

И нека да повторим – търпение и постоянство! Навиците, които сме градили с години могат да бъдат променени стъпка по стъпка. Опитайте се днес да изядете една филийка хляб по-малко или да замените сладките десертчета с плодове. Не забравяйте също така, че грешките са част от пътя към израстването и не се наказвайте прекалено, когато се изкушите. Просто си припомнете целта и продължете напред!

 

 

 


Чакаме ви на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване