България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Родители, пускайте децата си на спортни лагери!

Прочитания: 385  2
18.03.2013 10:03 по статията работи: Марина Митева

Полезно е за тях, а дори може и за вас. Ще имате свободно време без децааа :)

Почити всеки клуб всяка година организира, така наречените спортни лагери. И преди да си помислите, че те са само за националните отбори или за най-добрите спортисти, това не е вярно. В тях могат да вземат участие всички желаещи деца, записали се на тренировки по дадения спорт. А сега ще се опитам да ви издам и всички ползи, които може да донесе един такъв лагер. За да имате мотивация да пускате децата си възможно най-много на такива мероприятия от любимия им клуб и спорт.

 

Първо, ще започнем с чисто спортната насоченост. На тези лагери инструкторите са подготвили предварително график на тренировки. Обикновено, за да е най-полезен престоя, заниманията са два или три пъти дневно. Сигурно си мислите, те луди ли са? Ще обясня, че тези три тренировки за ден не са с еднакво физическо натоварване.

 

Например, първата може да бъде са един лек джогинг сред природата или на плажа. Втората за деня обикновено е същинската тренировка, присъща за дадения спорт. А третата, вечерта, е нещо лекичко, но е строго специално, примерно тренира се за определено умение. След като разяснихме какво всъщност се прави на тези лагери, чисто от спортна гледна точка, хубаво е да ви кажем и ползите от толкова много тренировки. Децата задобряват в дадения спорт, несъмнено. Освен това стават по-издръжливи, ако спорта е по-силов, като някакво бойно изкуство. И не на последно място със сигурност стават по-дисциплинирани.

 

568b8fbe-b103-7049-ec48-d0218de1b17f

 

Следва чисто социалната полза от лагерите. Децата се опознават, стават си приятелчета. Освен това опознават и треньорите си в среда, която е извън залата, защото реално те отговарят по това време за тях. Децата се учат на самостоятелност, което е едно много положително нещо от тези лагери. Нищо чудно, като се върнат и да се учудите, колко много са пораснали за една седмица.

 

c50e1978-f6d5-c2fd-6aea-5367d126c7e4

 

И не на последно място, ще сложим ползите от опознаването на природата. Любовта към природата е едно усещане, което е много ценно за всеки един човек и си остава за цял живот. Тук е мястото да споменем, че освен тренировките, които се организират, на тези лагери се правят и най-различни странични занимания – походи, игри, ако са на морето, естествено плаж през деня.

 

ffc2c78b-fb0d-a58a-cd7e-634bb6c26417

 

Казано накратко, агитирам да се посещават и да се организират колкото се може повече такива лагери. Носят на децата и трениращите усещане за почивка от дома и едно огромно разнообразие. Общо взето си е преживяване.

 

Станете ни и фенове на прекрасната ни Фейсбук страница, обещаваме, че ще ви "заливаме" с полезна и забавна информация от света на спорта :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване