България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Разумният избор в бара

Прочитания: 149
23.07.2013 18:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Това не е наръчник как да се напиете здравословно. Алкохолът неизбежно вреди на вас и (при определени обстоятелства) на другите около вас. Тук принципът е да избираме по-малкото зло, когато поръчваме напитка и мезе.

 

 

 

Водка  с лайм срещу махмурлук


Ако сте решили, че си струва да отбележите повода (рожден ден, ергенско парти или обичайното събиране след работа) с твърд алкохол, водката може би е най-добрата алтернатива, за да избегнете смазващия махмурлук. Изненадващо или не, сред безцветните спиртни напитки водката се преработва най-лесно от черния дроб. За да се възползвате максимално от лайма, поръчайте резенчета изсушено говеждо. Сокът на този плод ще ви помогне да абсорбирате съдържащото се в месото желязо до три пъти по-добре.

 

 

 

 

 

988345

Шампанско за отслабващите

За тези, които следят теглото и дневния си калориен прием, шампанското е идеален избор. Ако няма добавена захар, една чаша съдържа само 60 калории. Скаридите са точната разядка в случая. Те са богати на протеин, който забавя въздействието на алкохола и контролира нивата на кръвната захар.

 

 

 

 

 

Индийски светъл ейл за здрави кости988346

Този вид бира има високо съдържание на хмел и силиций. Последната съставка подобрява плътността на костите. Освен това подпомага усвояването на калция. Затова препоръчваме консумацията на тази бира с различни видове сирена, например чедър.

 

 

 

 

 

988342

 

Джинджифилова бира за добро храносмилане

Тази напитка стимулира правилното функциониране на храносмилателната система и гарантира, че няма да усещате неприятна тежест в стомаха на път за вкъщи. Комбинирайте я с кашу. Тези ядки съдържат магнезий, нужен за здрави мускули, който с помощта на джинджифила се усвоява лесно от тялото ви.

 

 

 

 

 

 

Пино ноар за здраво сърце988347

Този сорт грозде и виното, направено от него, съдържат големи дози от антиоксиданта ресвератрол, който защитава вашето сърце. Маслините са много добра алтернатива за разядка. Консумирани с червено вино, те подобряват кръвообращението.

 

 

 

 

 

 

988348

 

 

Сайдер срещу високия холестерол

Съдържащият се в него пектин понижава нивата на холестерола. Няколко шепи шамфъстък ще засилят този ефект.

 

 

 

 

 

Обърнете внимание: тялото ви няма да усети и капка от благотворното влияние на някои от тези напитки и храни, ако прекалите с количествата. Консумирайте умерено и разумно. Наздраве!

 

 

Още полезни съвети ще откриете на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване