България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Посвири ми да поскачам

Прочитания: 163
29.10.2016 10:10 по статията работи: Sportuvai.bg

Да си припомним детството, скачайки на въже

Макар да се казва, че трябва да си здраво стъпил на земята, понякога е приятно да се откъснеш от нея. Освен това е и полезно. Затова да си припомним детството и да поскачаме на въже. Тогава не стъпвахме здраво на земята, бяхме с постоянно ожулени колене, но пък беше забавно и вълнуващо. Все едно бе дали скачаш с двата крака едновременно или поотделно – времето беше пълноценно изживявано.

Ако скачането не върви, винаги можете да погледате децата в парка как го правят и да последвате техния пример. Като усвоите движенията вече може сами да набирате последователи, скачайки някъде навън (защо не и на плажа). Освен забавлението, което ви предстои, с въжето лесно ще свалите излишното тегло. Много бързо се "топят" мазнините по този начин, но за да го използвате е важно да имате здраво сърце.

Скачането е хубаво да се прилага умерено, както всичко останало. Ако сте позабравили и отвикнали от тази детска игра, започнете с по-малко подскоци и постепенно увеличавайте "оборотите".

Добре е дължината на въжето да е подходяща за съответния ръст на човека. Това става като се хванат краищата на въжето с ръце, стъпва се с два крака по средата му, лактите се долепят до тялото под прав ъгъл и се изнасят навън. В това положение дланите на ръцете трябва да се намират на височината на талията. Когато сте определили дължината на въжето, подходяща за вас, и когато сте се вдъхновили достатъчно от децата или детските спомени, започвате... Първо, се упражняват подскоци с двата крака на пръсти, после с един крак и другият малко изнесен напред се изпълнява нещо като пристъпване от крак на крак. Подскокът не е висок – колкото да мине отдолу въженцето. Въртенето на въжето може да става с движение отпред или отзад. Подскоците може да са единични и двойни. Но всичко това идва естествено като движения при скачането.

По-трудна може да си направите тренировката, ако двете дръжки на въженцето се хванат с една ръка, събраното на две въженце се върти хоризонтално на пода и се прескача, когато минава под стъпалата. Тук се изисква по-висок отскок.

 

След като си припомнихте начините на скачане на думи, грабвайте въжето и отивайте да черпите вдъхновение в парка (или където другаде черпите вдъхновение). Не забравяйте да си пуснете подходяща за скачане музика. А когато започне да ви идва отвътре... поздравления!

Източник: Fitwell.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване