България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ползите от спортуването - 3

Прочитания: 255  2
30.12.2010 10:12 по статията работи: Красимира Динева

Подарете си здраве и красота за новата година

В случай, че не сме успели да ви убедим в разнообразните ползи от спортуването, нека пробваме още веднъж, а?

Мъдрите хора казват: който не е опитал, не е разбрал. За това съветът ни е да започнете да спортувате още от днес. Така сами ще откриете най-голямата полза... за себе си.

Изберете фитнес програма, която ще ви поддържа в отлична форма и в добро настроение. А ето още няколко преимущества от физическата активност:

Успешна превенция срещу рак

Докато учени, медици, експерти и обикновени хора продължават да търсят универсално лекарство за раковите заболявания, отдавна е доказано, че има редица средства за предпазване от тях. И, както може да се досетите, спортът също попада в златния списък.

Знае се, че при физически активните хора съществува по-малък риск от рак на белите дробове и на дебелото черво.

Нещо повече: през 2007 г. експеримент доказа, че редовните физически упражнения са стъпка към профилактиката и на рака на гърдата. Защо? При тренировка се понижават нивата на естроген в тялото на жената, като по този начин се контролира прекомерното освобождаване на инсулин и натрупването на мазнини.

Нека ударът бъде... по-лек

Смята се още, че при спортуващите евентуален сърдечен удар би бил почти двойно по-лек от този, който може да покоси хората, които се движат рядко. Това стана ясно след проучване, наскоро проведено в Копенхаген.

Освен това имайте предвид, че домакинската работа и грижата за цветята също се смятат за физическа дейност. Не ги пропускайте, за ваше добро са!

Огледалце, огледалце...

Ако все пак суетата остава основната ви мотивация, за да влезете във форма, тогава защо не добавите и... бляскава кожа в списъка от ползи?

Редовните тренировки оказват благоприятно въздействие върху кръвообращението на кожата. Освен това благодарение на тях се регулира секрецията на основните хормони, отговорни за неприятното акне.

А сега можем да ви пожелаем само... приятно спортуване!

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване