България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Петте най-странни световни тенденции в тренировките

Прочитания: 234
03.02.2013 13:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Трудно може да си представите кои са петте най-странни световни тенденции в тренировките и здравословния начин на живот. За разлика от наистина сериозните класации, тази си е пълна щуротия. Благодарим на Men's Health за отделеното време, момчетата са се постарали да съберат пет неща, за които и не подозирате, колко известни са станали...

 

1. Тичане назад

 

790295

 

Понякога най-добрият начин да тичате е като тичате с гръб към целта. Да, странно, но дори си има и ползи. Според учените, на които ние традиционно не вярваме. Те обаче твърдят, че тичането назад изразходва до 30% повече енергия в сравнение с нормалното тичане, при еднаква скорост. Освен това, при тичането с гръб, първо стъпваме с предната част на ходилото и се отласкваме от петата. Тази особеност пък може да ни спести проблеми със ставите на колената след време. Големият недостатък? Може да се пребиете с лекота. Затова или тичайте на обозначена писта и се водете по маркировката, или вземете двама приятели, безделници, които да тичат с вас, ама нормално.

 

2. Кучешка йога

 

790292

 

Кучета в тренировките по йога? Да, има стопани на четириноги, които са стигнали и до там. Дори още повече, те са убедени, че кучетата имат свой начин да усещат енергията и дори правят собствени пози. Често на лицето на стопаните си, които са в поза безпомощна костенурка. Тигани Круикшенк, йога инструктор в Ню Йорк, споделя: "Кучетата разведряват атмосферата на часовете. Става забавно, когато те дойдат." Уви, ако имате подобен интерес, все още е трудно да намерите специализирани студиа за кучешка йога. Най-добре си харесайте едно и просто питайте дали може да вземете Балкан с вас.

 

3. Тренировка на трапец

 

790296

 

С малко променено цирково оборудване, уроците по трапец набират скорост. По-голямата част от тази тренировка наблягат върху горната част от тялото ви, а в същото време осигуряват разнообразие от пътечката за бягане. Общо взето повечето упражнения в тази тренировка са базирани на набиранията. И са изтощителни. Има фитнеси, които ви предлагат да тренирате на няколко сантиметра от земята, има и такива, които ще ви вдигнат на 23 метра във въздуха.

 

4. Тренировка на босо (да не се бърка с босу:)

 

790294

 

Събувайте обувките, марш във фитнес и започвайте тренировката. Има доктори, които предписват боси тренировки за справяне с плоско стъпало. Което е леко противоречиво според нас, но в крайна сметка не сме медици. Ако ще ви е за сефте, както и предполагаме, най-добре първо започнете да се разхождате боси у вас. Правете елементарни упражнения. После вече може да шашардисате аверите във фитнеса, като се появите в стил Тарзан. И най-важното, по-добре изчакайте до лятото.

 

5. Кинезио ленти

 

790297

 

Виждали сте ги. Едни доста ярки ленти, залепени за тялото. Половината атлети на Олимпийските игри в Лондон се бяха облепили с тях. Идеята им е да помагат на проблемни мускули и стави, да повишават кръвообращението и какво ли още не. Ако примерно сте видели спортист с три ленти на кръста, той надали рекламира известната спортна марка, а по-скоро има болки в тази област. Проучване след Игрите обаче показа, че тези ленти макар и да подобряват леко възможността за движение при контузия, не помагат за възстановяването на атлета повече, отколкото старите методи.

 

Ако невероятните неща, които намираме ви харесват, харесайте и страницата ни във Фейсбук. Не боли, не хапе, а и там пускаме всичките си готини материали :)

Източник: Men's Health
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване