България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Нетрадиционните обувки за спорт: Цвички

Прочитания: 322
12.07.2011 17:07 по статията работи: Красимира Динева

Идеални за феновете на йога и пилатес

Източник: cart.blakebrody.com

Те са леки, цветни и невероятно удобни. Това могат да потвърдят много хора, които вече редовно ги ползват в тренировките си. На всичкото отгоре са еко: изработени са от рециклируеми материали, последните - внимателно и грижовно подбрани от производителя.

Симпатичните цвички, които и ние също бихме носели с удоволствие, са измислени от американския йога и пилатес инструктор Блейк Броди. Освен че живее в Ню Йорк, Броди е вегетарианка от няколко години.

Чаровната блондинка решила да действа и като дизайнер след неприятно подхлъзване по време на тренировка по пилатес. (Имала навик да спортува боса, но краката й се потели, което, логично, довело до малък инцидент).

Скоро Блейк пуснала собствена модна линия цвички, подобни на тези които носят балетистите - само че доста по-меки и наистина гъвкави. Подметките им са "въоръжени" с тънки и полу-прозрачни грифове, които позволяват по-добра и безопасна среща с пода.

Ако пък се притеснявате, че крачетата ви ще се сдобият с неприятна миризма, вследствие от постоянното им носене, не се тревожете. Вътрешната подплата на обувката е мрежеста и позволява на потта да се изпарява оттам сравнително лесно. Освен това, в изработката на обувките Блейк използва антибактериални материали, които блокират миризмата и възпрепятстват развитието на бактерии. 

Резултатът е налице: цвички с шик дизайн, които окуражават изпълнението на сложни йога пози. Освен това поддържат ходилата чисти и в прекрасно настроение за спорт :)

Разбира се, преди официално да лансира своята колекция, Блейк многократно тества продукта си. И даже предоставя негов прототип на свои колеги-фитнес експерти, които също го оценяват доста високо.

Логично, цената на супер цвичките никак не е скромна и стартира от 98 долара нагоре, като варира при различните модели.

Ние обаче много бихме искали да ги имаме! Скочете в галерията, за да ги пожелаете и вие :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване