България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Неравни лицеви опори

Прочитания: 232
02.05.2012 11:05 по статията работи: Кирил Русев

Идеята зад подобно изпълнение е, че повдигането на едната ръка поставя другата под сравнително по-голямо натоварване.

Днес ще ви представим неравните лицеви опори. Може би е добре да кажем, че те са удачни за тези от вас, които са овладели до съвършенство техниката на класическата лицева опора и могат да се похвалят с поне 30 чисти повторения. Иначе изпълнението на настоящия вариант е привидно лесно – за целта едната ви ръка просто трябва да се намира по-високо от другата. Това може да стане с помощта на медицинска или обикновена топка, дървено трупче или най-тривиална купчина книги. Имайте предвид, че сферичните обекти придават допълнителна нестабилност на движението и го правят още по-предизвикателно.

 

Идеята зад подобно изпълнение е, че повдигането на едната ръка поставя другата под сравнително по-голямо натоварване. Това е добър вариант за тези, които се стремят към усвояването на лицеви опори на една ръка или просто целят по-сериозен тренировъчен стимул. Повдигнатият крайник, от своя страна, е заставен да се движи в много по-голям обхват и тази особеност би била от полза за хората с недостатъчна мобилност в раменния пояс.

 

 

Неравното разположение в много по-голяма степен ангажира и поясната мускулатура, която трябва да противодейства на опитите на тялото да се завърти на една страна. Както вече споменахме, ако за повдигането се използва сфера, тогава нещата стават още по-интересни за корема.

 

Изпълнението е добре да се случва в четен брой серии (при редуване ляво-дясно) така, че на всяка ръка да се падат по еднакъв брой повторения. Подходяща схема е 4 х 8-12. Естествено, ако в някакъв момент почувствате болка или дискомфорт, значи това упражнение или не е за вас, или не правите нещо както трябва.  

 

Още полезни съвети как да спортувате правилно може да намерите във fitwell.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване