България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Неефективните упражнения, които може да избягвате

Прочитания: 208
10.04.2013 14:04 по статията работи: Александра Цанкова

Ако нямате достатъчно време във фитнеса, не го губете със следните упражнения

Източник: http://www.neptune.gr

Времето все не стига. За тренировки пък съвсем. Ако искате да спестите време поне от упражненията във фитнеса, ето няколко от тях, които можете спокойно да пропуснете. Макар и доста хвалени, резултатът от тях нерядко е незадоволителен. Вижте кои от често правените фитнес упражнения можете да изрежете от тренировачната си програма:



Предложение 1

 

875551

 

Това упражнение без съмнение върши страхотна работа при стягане на коремните мускули и укрепване на цялото тяло. Тъй като позицията е статична, ефектът от правенето му след време изчерпва положителното си въздействие

 

 

 

Предложение 2

 

875550

 

Въпреки че повечето хора смятат, че правейки коремни преси ще получат тялото мечта, това не е така. Това упражнение тренира една малка група мускули, което го прави не особено ефективно. Друг минус на коремните преси е, че създават прекомерно напрежение в гърба и врата, което може да доведе до странични проблеми. Не ви караме да зарежете коремните преси, но все пак помислите за тяхна по-комплексна алтернатива. 

 

 

 

 

Предложение 3

 

875552

 

Знаем, че това е неизменно и препоръчвано упражнение от фитнес програмата на желаещите да се сдобият с тяло на Аполон. Не го зачерквайте, но ви съветваме да не фокусирате прекалено много усилия върху изпълнението му. Прекалено честото му практикуване може да доведе до дисбаланс в раменната област.

 

 

 

 

Предложение 4

 

875554

 

Съществуват много по- добри варианти на това упражнение. Подобно на вече изброените упражнения, това също напряга само ограничена част от мускулите, което го прави не особено ефективно.

 

 

 

 

 

 

 

 

За още от нас, тук --> www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване