България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Не момче, а герой!

Прочитания: 116
05.07.2014 14:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: БТА/AP

Григор Димитров се представи повече от успешно на 3-тия турнир от "големия шлем" за годината Уимбълдън. Той достигна до полуфинал, където показа зъби срещу един от най-добрите тенiсисти в момента Новак Джокович. Гришо успя да детронира по безапелационен начин шампиона от миналата година Анди Мъри с 3:0 сета. С тези си игри на Уимбълдън, Гришо дава заявка, че скоро ще успее да направи нещо голямо, а именно да спечели турнир от голямата четворка на тениса.

Според много от световните легенди Григор Димитров, заедно с Милош Раонич, Кевин Андерсън и Кей Нишикори са бъдещето на тениса, които след 2-3 години ще изместят сегашните лидери Рафаел Надал, Анди Мъри, Роджър Федерер и Новак Джокович. Това е признание, но и тежест, с която все още младите момчета не могат да се справят. Вярно е, че е трудно да се спечели турнир от "големия шлем" в юношеска възраст, въпреки че Борис Бекер е печелил Уимбълдън едва на 17 години. Все пак в тези думи на тенис легендите има истина, това е бъдещето на тениса - силни момчета, с невероятна бързина, страхотни удари и голяма мотивация. Това ще задържи хората на кортовете.

Трябва да сме горди с това, че българин е бъдещето на един от най-популярните спортове в света - тениса. Трябва да сме горди с това, че той продължава да е със съзнанието на българин - доказателство за това е награждаването на турнира "Куинс", който Гришo спечели, където той излезе с националния флаг. Той дори не отказа да играе за националния отбор в турнира за купата "Дейвис".

Сега трябва цяла България да застане зад него и да го подкрепи, въпреки че отпадна по нещастен начин от Джокович. Ако Гришо беше спечелил тайбрека в 4-тия сет, за което имаше 3 възможности, в 5-тия сет всичко можеше да стане. Но все пак това е невероятен успех за България. Гришо влезе в топ 10 на света в ранглистата на АТП и е единствения играч, който е печелил турнир на всички настилки от началото на годината - на твърдо в Акапулко, на клей в Букурещ и на трева в Куинс. Това показва невероятната класа на Гришо, който надгражда своите успехи от както негов треньор е Роджър Рашийд. Благодарение на него Гришо израсна физически и психически и мина тежката граница от юношески талант до един от най-добрите тенисисти при мъжете.

Нормално е да се появят и хора, които ще омаловажат успеха на Григор Димитров, все пак това е в нрава на българите. Но сега трябва да сме единни и да го подкрепим, защото това е бъдещето на българския спорт. Преди няколко години Цветана Пиронкова достигна до полуфинал отново на Уимбълдън, но не можа да се утвърди сред добрите тенисистки. Гришо няма да последва нейния път, той ще се справи с трудносите и след няколко години ще стане номер 1. Тогава сигурно няма да е на власт сегашната министърка на спорта Мариана Георгиева, която отново се похвали, че е в основата на успехите на Гришо. Това нейно изказване е странно, защото Гришо от години тренира и живее в чужбина и обезпечава финансово подготовката си благодарение на наградните фондове и рекламни договори.

След невероятните успехи на Гришо всички трябва да го поздравим и да го окуражим да преследва мечтите си и да стане номер 1.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Flowin Bulgaria |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване