България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Не забравяйте да забелязвате красотата на света

Прочитания: 120
29.10.2013 11:10 по статията работи: Боян Кърпачев

Източник: Thinkstock/Guliver

"Това лято трима приятели зарязахме хубавите си и сигурни работни места и започнахме да обикаляме страната, за да провеждаме фотографски семинари. Всеки от нас взе решението за себе си, че трябва да излезем от зоната си на комфорт... очакваха ни приключения. По време на това пътуване ние прекарахме безброй часове натъпкани в един миниван, но времето прекарано на места, които спират дъха, компенсираха неудобствата."

 

 

Така обяснява фотографът Шейн Блак изживяването, което е имал заедно с двама свои колеги през лятото. За двата месеца на пътуване те изминали 13 000 мили (около 21 000 километра), преминали през 32 щата и прекарали голяма част от времето си в 13 национални пракове. Именно там те създали този уникален таймлапс. С помощта на фотографската техника се постигат невероятно красивите кадри на движещо се небе. Насложените една върху друга снимки създават неповторимото забързано движение на препускащи по небосклона звезди и Млечен път.

 

 

В забързаността на ежедневието рядко се сещаме да погледнем красотата на заобикалящия ни свят. Животът в големия град, пазаруването в супермаркета, карането по магистрали, всичко това ни отдалечава все повече и повече от природата.

 

 

Замислете се кога за последен път изядохте откъснат от вас плод, кога вдишахте въздух, който бе чист?

 

 

Не ви съветваме да напускате работа, както нашите герои тук, но се опитайте да видите природата. Или поне си я припомнете в клипчето. То със сигурност ще ви накара да се разровите из мазето, да намерите палатката и да предначертаете пътуване към природата.

 

 

 

 

 

Не пропускайте и едно друго клипче, показващо колко страхотен може да бъде света.

 

 

Още от нас във Фейсбук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване