България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-екстремните маратонци: версия бременна

Прочитания: 124
30.10.2013 11:10 по статията работи: Боян Кърпачев

Източник: Oddee

Амбър Милър е постигнала два подвига в рамките на само няколко часа.

 

 

Дни преди термина ѝ, Амбър се присъединява към 45 000 участници в Бостънския маратон през 2011. Само часове след завършването му, тя ражда второто си дете - момиче, кръстено Джун.

 

 

Милър, запалена бегачка, се записала за 42-километровата дистанция още преди да разбере, че е бременна. Впоследствие дори не очаква да завърши състезанието.

 

 

"Аз всъщност казах на родителите си, че не възнамерявам да завършвам състезанието", сподетя пред репортери на следващата сутрин, докато все още е в болничното легло.

 

1089649

 

Милър и съпругът ѝ започват състезанието тичайки, но преминават втората половина ходейки, заради започването на контракциите. Двойката завършва маратона за 6 часа ии половина. След финиша Амбър взела нещо за хапване и двамата се отправили към болницата.

 

 

"Много е интересно да се наблюдават реакциите на хората. Те са шокирани да видят бременна жена на трасето. Аз обаче бях свикнала, защото тренирах до последно", споделя тя.

 

 

Случаят на Милър е "извън нормата" пък споделя д-р Мориц, директорът на гинекологичната клиника, където ражда бегачката. Въпреки че смята, че нито родилката, нито плода да са били изложени на опасност. Важното е до бебето да достига достатъчно количество кислород, а при бягане се получава именно това.

 

 

Милър е завършила осем маратона досега, три от които по време на бременност. Два с Джун и един с по-големият й брат Калеб.

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване