България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-добрият и лесен начин за отказване на цигариите

Прочитания: 162
14.07.2014 12:07 по статията работи: Деси Иванова

Ако искате да спрете да пушите и то завинаги, прочетете следната статия.

Източник: Thinkstock/Guliver

1333076
Отказването от цигарите може да бъде едно много разочароващо предизвикателство. Много хора използват различни техники и начини да се отърват от вредният навик, като дъвки, бонбони, повече храна и прочие. Някои използват даже и хапчета, които блокират никотиновите рецептори в мозъка. 

Но проучванията показват, че успеваемостта на всички тези методи стига само до 33%. Изследователите от Южна Африка, обаче докладват, че са открили как да увеличат процентите на 49%. 

"Ефикасността се дължи на комбинирането на два препарата", казва д-р Конрад Когелнберг. Също така допълва, че "действието е необяснимо". Смесва се използването на никотинова лепенка и хапчета, блокиращи центровете в мозъка, нуждаещи се от никотин. 

Нарастването на процента, бивши тютюнопушещи се дължи на факта, че при такава съгласувана употреба тялото не чувства липсата на цигарите. Макар че и двете са насочени към една и съща цел имат различно действие. Никотиновата лепенка активира никотинови рецептори и осигурява същите приятни усещания, а хапчетата блокират ефекта на никотина върху мозъка. 

 

Резултатите повдигат сериозни въпроси, за това как сегашните лечения могат да бъдат по-ефективни, ако се използват в комбинация. В момента такъв метод се препоръчва само, ако смесвате "варениклин" с никотинови лепенки. За други стратегии трябва да се направят още изследвания, които да констатират успеваемостта и съответния риск за хората. 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg 

Източник: TIME.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване