България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

На гребена на лудостта (видео)

Прочитания: 173
08.07.2013 17:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Sunova Surfboards / Foter / CC BY-NC-ND

Гледайки образувалите се случайни локви по улиците, леко полюшвани от градския вятър, се замислихме за големите океански вълни и смелчагите, които се опитват да ги покорят. Да, знаем, че много рязко сменяме мащабите и средата, но лятото и неутолимото желание за морски приключения действат на разсъдъка ни.

 

Само сме чували за неописуемото чувство, което те обзема, реейки се по вълните. Вдъхновяваме се от куража на професионалните сърфисти и онемяваме пред липсата на здрав разум.

 

Представяме ви гуруто в жанра: Гарет МакНамара. Името на 45-годишния американец е записано срещу многобройни световни рекорди. Сърфирал е по най-големите и опасни вълни в света. Последния си рекорд поставя през януари тази година край Назаре, Португалия, яздейки над 30-метрово чудовище. Преживяването МакНамара сравнява с каране на сноуборд. Като изключим тоновете водна маса, готови да те погълнат, бихме добавили ние.

 

Ето видео от битката на малкия човек с голямата водна стихия.

 

 

 

 

Предлагаме и друг любим запис на неизвестен нам куражлия, яхнал гигантска вълна. Нормално ли е при всяко гледане да се молим да оцелее?

 

 

 

Напомняме, че подвизите на тези господа са плод на многогодишни тренировки и огромна доза късмет. За нас, простосмъртните любители, остават далеч по-скромните вълни по нашето Черноморие и по крайбрежието на съседните страни. Разбира се, под зоркото наблюдение и инструктаж на опитни сърфисти.

 

Още от нас на: facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване