България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Мъж прави 2501 набирания

Прочитания: 199
29.11.2013 13:11 по статията работи: Елена Стайкова

Източник: www.youtube.com

Пол Тиадор знаел, че може да направи 30 набирания наведнъж. Но не знаел колко можел да направи за цяла тренировка. Разбрал, когато успял да се набере 2501 пъти за 15 часа.

 

 

Тиадор не успява да надмине световния рекорд за 4 020 набирания за 24 часа, но постига по-важната си цел – събира 25 000 долара за 17-годишната Зоуи Уотерсън, страдаща от тежко заболяване на белите дробове. И това прави постижението му толкова значимо за него.

 

 

 

Предизвикателството


Стратегията на Тиадор, който е висок 179 см. и тежи 79 кг., е да прави по шест набирания на минута, докато достигне 1000, след което да намали на пет набирания на минута.

 

 

"Мислех, че ще достигна 2000 сравнително бързо, за шест или седем часа, след което ще се справя и с останалите", споделя Тиадор, собственик на фитнес център в Уестлейк, Охайо.

 

 

Плановете му обаче се променят, когато на 800-ната бройка, му се появяват мазоли. Въпреки че превързва дланите си, болката го разконцентрира - "Отвлече вниманието ми от това да се храня", споделя Тиадор. "Изядох първия си енергиен бар едва на четвъртия час и бях пропуснал възможността да заредя силите си."

 

 

"След това усетих силно стягане в лявото си рамо и десния бицепс. Болката беше толкова голяма, че трябваше да намаля темпото от пет на три набирания, когато бях достигнал 1500."

 

 

Тиадор си взима 30-минутна почивка, за да се възстанови. "Въпреки че се почувствах по-добре, мускулите ми не се възстановиха. Бицепсите и на двете ми ръце ме стягаха силно. Продължих набиранията през следващите шест часа, но щом достигнах 1700 осъзнах, че няма да успея да поставя нов рекорд."

 

 

 

Мотивацията

 


Тиадор можеше да спре, след като разбира, че няма да подобри световния рекорд. Но той има друга, по-голяма мотивация да продължи – Зоуи.

 

 

Заради състоянието си, Зоуи е принудена да взима по 52 хапчета на ден, а белите й дробове функционират едва с половината си капацитет.

 

 

"Преди две години Зоуи беше в болница за пет месеца", разказва Тиадор. "Мечтата й сега е да ремонтира етажа от детската болница в Кливланд, където беше останала за това време. Тя вярва, че една по-добра среда ще помогне на пациентите да се възстановят по-бързо". Всичките 25 000 долара, които опитът на Тиадор успява да събере, ще помогнат на Зоуи да осъществи мечтата си.

 

 

"А каква е вашата цел? Това е добър въпрос, който да си зададете, преди следващата ви тренировка", казва Тиадор. "Или преди да изпуснете следващата си тренировка. Или преди да спрете, защото сте "изморени".

 

 

Помислете за хората, които дори не могат да тренират. Поставете си по-голяма от вас цел и не забравяйте колко невероятно е умението ни да се движим.

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване