България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Млада двойка свали 90 килограма

Прочитания: 281
22.11.2013 11:11 по статията работи: Стефан Крекманов

Невероятната история на Аманда и Кийт

Име: Аманда и Кийт Флик

Възраст: Аманда: 31; Кийт: 33;

Височина: Аманда: 159 см.; Кийт: 177 см.;

Тегло преди: Аманда: 102 кг.; Кийт 120 кг.;

Тегло след: Аманда: 56 кг.; Кийт: 80 кг.;

1114267

 

Как са качили толкова килограми


"И двамата сме имали проблеми с теглото си, почти цял живот. Никога не сме готвили, ядяхме навън всяка вечер. Алкохолът и вредните храни бяха голяма част от хранителният ни режим."

 

 

Повратната точка за Аманда


"Исках да съм атлет. Бях уморена от това да се излежавам по цял ден и да се чувствам безполезна, защото никога не бях активна. Събудих се една неделя в 13 ч. и осъзнах, че бях пропиляла толкова много от деня си. Също и автоимунното ми заболяване, Синдром на КРЕСТ (CREST), се беше влошило. Тогава разбрах, че от мен зависи да подобря качеството си на живот"

 

 

Как е отслабнала


"Тичането беше първата крачка. Направих си новогодишно обещание да изпълня програмата "От дивана до 5 км". Започнах да се храня и тренирам с DVD - филмите на Джилиан Майкълс, а също така прекарвах време и на кростренажора. Идният юни, избягах първите си 5 км. След като си контузих коляното, прекарах малко време без да тичам и качих 6 от свалените 22 кг. Наех си личен треньор за интервенция. От този момент нататък килограмите наистинна започнаха да си отиват и на 13 октомври в Чикаго, изтичах първият си маратон. А в момента съм личен трньор във фитнес.

 

Намерих нова страст и ново хоби, които ме държат здрава и щастлива! Живея по-добре отколкото някога съм си представяла. Вместо да си лягам късно и да проспивам деня след това, аз съм в 5 сутринта във фитнеса. Замених бирата, цигарите и "боклуците" с които се хранех за вода, маратонки и полезна храна! Никога не бях мислила да бъда личен треньор, но бях окуражена от моя треньор и приятелите ми във фитнеса да го направя. Наистина ми харесва и осъзнах, че ме много ме влече."

 

1114265

 

Повратната точка за Кийт


"След като, около година гледах как Аманда отслабва и укрепва здравето си, реших, че е време и аз да направя нещо, защото тя изглеждаше все по-красива и по-красива. Поръчах си тениска и не можах да я облека, защото ми беше малка. Пушех постоянно и се хранех с "бърза закуска". Чувствах се уморен и нездрав през цялото време. Когато се правех нещо малко, като да се наведа за да си завържа обувките, не можех да дишам."

 

1114268

 

Kак е остлабнал


Започнах веднага да се храня здравословно и да тренирам на кростренажора докато не ми стана прекалено лесен. След това, започнах да тичам с програмата на Аманда "От дивана до 5 км". Когато бях около 90 кг. започнах да работя и във фитнеса.Когато Аманда стана треньор, аз бях нейното опитно зайче. Сега тичам три пъти в седмицата, а Аманда ме тренира два пъти.

 

Сега се чувствам добре. Имах високо кръвно налягане, висок холестерол и сънна апнея. Всички тези проблеми са вече в миналото. И сега, когато се наведа да си завържа обувките - мога да дишам! Заради автоимунното си заболяване, Аманда трябваше да спазва строга диета и аз намерих удоволствие в това, да намирам нови и здравословни менюта у за двама ни. Здравословното ми ежедневие, ми помогна и в другите сфери на живота. Сега имам енергията и мотивацията, да се върна е университета за да завърша следването си.

Източник: Huffingtonpost
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване