България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Маслото от макадамия намалява холестерола

Прочитания: 198
17.08.2017 16:08 по статията работи: Sportuvai.bg

Полезен е също за кожата и косата

Ако обичате ядки, може би сте пробвали и тези на макадамията. Те са вкусни, засищащи и полезни за здравето. Маслото от тях също има своите предимства- подпомага кожата и косата, бори се с различни проблеми в организма благодарение на своите съставки.

Маслото от макадамия е източник на палмитолеинова киселина - мононенаситена мастна киселина, която се бори с лошия холестерол, като същевременно подобрява нивата на добрия. Помага за по-добър метаболизъм на организма, нанесено върху кожата, увеличава нивото на палмитолеиновата киселина в нея. Затова е особено полезно след излагане на вредните слънчеви лъчи. 

Мононенаситената мастна киселина е най-ценното вещество в маслото от ядки на макадамия. Ето защо:

1. Намалява лошия холестерол

Близо 31 милиона възрастни имат висок общ холестерол в Америка. Около 73,5 милиона възрастни също имат висок "лош" холестерол с ниска плътност на липопротеините. Повечето от тях не се лекуват, което им създава проблеми с лошия холестерол, според проучване.Палмитолеиновата киселина в макадамиевото масло може да помогне за справяне с тези проблеми. Доказано е, че тя намалява лошия  холестерола и увеличава нивата на добрия, с което спадат нивата на общия холестерол.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване