България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Къде грешим в диетата си

Прочитания: 149
07.01.2014 11:01 по статията работи: Елена Стайкова

Източник: Thinkstock/Guliver

Ето някои от най-честите грешки, които допускаме при храненето и които могат да доведат до качване на нежелани килограми.

 

 

Твърде леко хранене на закуска

 

Препечените филийки и мюслито доставят бърза енергия сутрин, но тялото се нуждае от повече от това. Добавете варено яйце, бобови растения или сирене, за да си набавите нужните протеини.

 

 

Недостатъчна консумация на зеленчуци

 

Включете салата към основното меню, за да си осигурите витамини и минерали. Високото съдържание на вода в зеленчуците ви дава и усещане за ситост.

 

 

Прекалено много кафе

 

Умерената консумация на кафе може да има благоприятно въздействие върху организма, но добавянето на мляко и захар дава излишни калории. Опитайте да ограничите пиенето на кафе до веднъж дневно.

 

 

Късна вечеря

 

Вечеряйте преди 8ч., за да осигурите на организма си от 10 до 12 часа без храна. Хапвайте повече на обяд и се придържайте към по-леките храни вечер, като например супи и салати.

 

 

Бързо хранене

 

Когато храненето се превърне в едно от ежедневните задължения, които трябва да свършим, често му отделяме прекалено малко време. Обядването на крак се случва толкова бързо, че тялото ни няма време да осъзнае кога е нахранено и често преяждаме. Отделете поне 20 мин, за да се нахраните и да се насладите на менюто си.

Източник: www.news.com.au
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване