България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Какво казва цветът на очите ви за вас?

Прочитания: 165
07.08.2014 16:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Учени от университета в Питсбърг, Пенсилвания са доказали, че има връзка между цвета на очите и това какво чувствате, какво мислите, колко можете да носите на алкохол и дори какво ще е представянето ви в различни спортове. След това проучване очите ни не са само прозорец за света, но и огледало на това, което сме ние.

Според учените, жените със светли очи изпитват по-малко болка по време на раждане в сравнение с жените с по-тъмни очи. Учените също казват, че хората със светли очи могат да поемат повече алкохол без да се напият, от колкото тези с тъмни очи. Може би това е една от причините братята руснаци да са едни от най-добрите в пиенето на алкохол.

Хората с по-светли очи имат по-забавени реакции, в сравнение с тези, които имат тъмни очи. Това прави хората с по-тъмни очи по-добри в спорта, от колкото тези със светли очи. Според проучване на учените от университета в Луизиана, хората със светли очи са по-способни да се отдадат на дейности, които изискват по-голямо планиране и концентрация - шах, голф, учене и др.

В крайна сметка ако сте със светли очи можете да станете или добър пияч, или добър шахматист, а ако сте с тъмни очи няма да се справяте добре в пиенето, ще ви боли повече, но ще сте добър спортист. Все пак това няма как да е вярно за абсолютно всички хора, но се замислете, че всичко на този свят ви влияе.

 

Вижте още: Какво казват очите ви за мозъка?

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: AOL
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване