България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да се топите без да мръднете и мускул

Прочитания: 177
20.12.2013 16:12 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Все по-голяма популярност сред терапиите за отслабване набира включването на сауната, като ефективен вариант за детоксикация на организма от химикалите. Модерните програми за отслабване включват набор от хранителни добавки, сауна терапия и упражнения.

 

Потене без да мръднете и мускул

 

Ето какво се случва с тялото, докато сте в сауната: метаболизма се ускорява, пулса се учестява, кръвоносните съдове стават много по-гъвкави, крайниците се възползват от повишената кръвна циркулация. Всеки фитнес маниак може да признае, че такива изменения може да се постигнат и чрез усилена тренировка. Не казваме, че сауната ще ви докара отлично физическо състояние, без дори да сте раздвижили и един мускул, но прекараното време в нея води до същите резултати като метаболитни физически упражнения. Така че не зарязвайте упражненията, а просто добавете и сауната в режима си.

 

 

Необходимостта от детоксикация

 

Има над 50 000 чужди за тялото химични съединения, с които имаме ежедневен досег. Голяма част от хората страдат от токсични натравяния без дори да го осъзнават. Детоксикиращата терапия освобождава тялото от тези отрови.

 

Повишени нива на често използваните химикали в се натрупват и остават съхранени в телесните тъкани. Най-често те се разтварят в мазнините, което означава, че се трупат в мастните депозити, които са навсякъде в тялото. Тъй като почти всеки орган съдържа мазнини, включително мозъка, съхранени следи от химикали могат да представляват сериозна заплаха дори за психическото здраве. Тези вещества могат да бъдат освободени в кръвния поток по време на физически или емоционален стрес.

 

Повечето замърсители на околната среда, познати днес са мастноразтворими и имат афинитет към мастната тъкан на тялото. Тялото използва метаболитни системи, по-специално черния дроб, за преобразуване на мастноразтворими вещества във водоразтворими химикали, за да се улесни отделянето. Сауна терапията подобрява този процес като мобилизира отделянето на отровите от местата ин на съхранение в тялото в общото кръвообращение. Чрез него те се транспортират от тялото към различни пътища за отделянето им. Например изпотяване. И ние всички знаем, че основният ефект от сауната е обилно потене.

 

Сега, след като знаете малко повече за това какво може да направи за вас сауната, ви призоваваме да намерите 15 минути и да проверите сами. 15 минути в сауната най-малкото ще спестят доста от работата на бъбреците ви.

 

 

1143727

Източник: learnhowtobuildmuscle.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване